Ze waren op weg naar een keukenzaak in Rijssen, maar passeerden Adee Keukens. “Laten we hier kijken,” stelde mevrouw Smit uit Vriezenveen haar man voor. “Buiten was het bloedheet, wel 30 graden. Oh, wat weet ik dat nog goed. Bij Adee Keukens werden we zo leuk ontvangen. We zagen direct een keuken die ons aansprak. Hierdoor kozen we voor Adee, ondanks dat we ook nog bij andere keukenzaken waren geweest.”

Na 40 jaar een eiken keuken te hebben gehad, wilde het echtpaar wel eens iets anders. “Maar geen hoogglans wat je nu veel ziet. Zijdeglans vonden we prima, dat komt je minder tegemoet dan hoogglans en het is ook heel mooi. De keuken die het uiteindelijk is geworden is offwhite, met een matte glans. Ons aanrechtblad, de afzuigkap, de kookplaat en combi-oven zijn zwart. Prachtig.”

Genoeg ruimte

“We hebben bewust gekozen voor een rechte keuken, in plaats van een hoekopstelling. Hierdoor hebben we ruimte om een tafel met stoelen te plaatsen, zodat we ’s morgens en ’s middags een broodje kunnen eten. We zijn toch maar met z’n tweeën. Opbergruimte heb ik nog steeds genoeg. De pannen die ik niet dagelijks gebruik staan in de schuur, dat is ook een mooie oplossing.” “In tegenstelling tot mijn vorige keuken, ligt de spoelbak nu niet op het blad maar erin. Altijd had ik het probleem dat, als er water op het aanrecht lag, ik dit niet goed in de spoelbak kon vegen. Dit is nu ook verholpen met het nieuwe kunststof werkblad. Wat ook mooi tegenwoordig is, dat de spoelbak afgeronde hoeken heeft waardoor je deze goed kunt schoonmaken. Naar onderen loopt de spoelbak iets toe, dat is ook fijn. En mijn grote wok past er toch nog gewoon in.”

“ De verkoper hielp ons hier goed mee”

Extra diep werkblad

“Een extra diep werkblad van 65 centimeter is echt een aanrader. Met dit idee kwamen we binnen bij Adee Keukens. We dachten dat als we de leidingen over de muur zouden laten lopen, we dan een dieper aanrechtblad konden plaatsen. Dit bleek inderdaad mogelijk. En echt, die paar centimeter extra is zoveel comfortabeler! Je kunt net even alles wat beter uitstallen. 

"Ook de kookplaat sluit niet direct aan op de muur. Dat is handig met grote pannen, en met schoonmaken. In onze nieuwe keuken is een mooie vijfpits-kookplaat geplaatst. We hebben voor een traditionele gaskookplaat gekozen omdat we graag grote pannendragers hebben voor de stabiliteit. En uitgevoerd in matzwart materiaal is ook deze gaskookplaat bijzonder fraai. De kookplaat is inclusief wokbrander. Deze zit rechts, dat is praktischer dan in het midden. Ik wilde meerdere grote pannen tegelijkertijd op de kookplaat kunnen hebben. Dit kan nu gewoon. En dat heb je echt wel nodig, al is het maar voor het maken van een pan bami.” “Inmiddels hebben we onze keuken al weer een tijdje in gebruik en hij bevalt ons heel goed. Het is een open keuken, we vonden het belangrijk dat het mooi bij de kamer zou passen. De verkoper hielp ons hier goed mee. Een landelijke keuken met mooie paneeldeuren past hier perfect.”

Bekijk groter
Keuken Vriezenveen

Uitstekende service

“De plaatsing verliep uitstekend. Er moest nog een monteur terugkomen voor de plinten, want die waren niet helemaal goed geplaatst. Maar dit is nu prima verholpen. Ook de serviceafdeling werkt perfect. Na verloop van tijd waren er een paar kleine problemen. Die hebben ze snel opgelost. Ik ben heel tevreden met de service.”

Op onze website kunt u meer lezen over Adee Keukens, of andere klantervaringen bekijken.