Terrazzo aanrechtblad

Bij velen roept het land Italië bepaalde associaties op, zoals warmte, sfeer, temperament, oude bouwwerken. Het is typisch deze sfeer die we tegenkomen in het terrazzo aanrechtblad. Dit materiaal werd voor het eerst toegepast door Italiaanse arbeiders, die restanten marmer samen met klei gebruikten om de terrassen rondom hun huizen mee te plaveien.

Sinds de intrede van terrazzo in Nederland is het bijzonder populair in landelijke, klassieke en moderne keukens.
Terrazzo wordt soms aangeduid als sierbeton. Beton is een wezenlijk bestanddeel van het terrazzo aanrechtblad. Het karakteristieke van het terrazzo aanrechtblad wordt verkregen door beton te mengen met quarts, graniet, glas en marmer. Zo ontstaat er een levendig, kleurrijk en spetterend geheel!

Bekijk alle keukens
Terrazzo aanrechtblad
Moderne keuken

Voordelen van terrazzo aanrechtblad

Het terrazzo aanrechtblad heeft een geweldige uitstraling, en past door zijn veelheid aan kleuren in bijzonder veel keukens. Daarnaast is het terrazzo aanrechtblad een duurzaam aanrechtblad, en valt het als een van de weinige aanrechtbladen te repareren.

Ook is het hittebestendig, hoewel u altijd het advies zult krijgen om onderzetters te gebruiken voor uw hete pannen. Een hete pan kan een thermoshock veroorzaken. Dit zou in het slechtste geval tot breuken kunnen leiden in uw aanrechtblad. U kunt dus beter maar voorzichtig zijn.

Nadelen van terrazzo aanrechtblad

Het terrazzo aanrechtblad is bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Wel dient u op te letten met bijtende schoonmaakmiddelen, maar hier is bijna geen enkel aanrechtblad tegen bestand. Ook vloeistoffen zoals thee en rode wijn moeten direct verwijderd worden.

Wanneer uw terrazzo aanrechtblad is uitgevoerd met een beschermlaag, dan zal deze laag de eerste schadelijke stoffen wel weren. Toch kunt u ook wanneer uw terrazzo aanrechtblad een beschermende laag heeft, het beste vlekken direct verwijderen.

Terrazzo aanrechtblad

Onderhoud van Terrazzo aanrechtblad

Dagelijks kunt u uw terrazzo aanrechtblad gewoon reinigen met water, een sopje en een mild schoonmaakmiddel. Drie tot vier maal per jaar doet u er goed aan uw terrazzo aanrechtblad een extra beurt te geven. U kunt hiervoor een speciale polish bij ons bestellen.

Terrazzo aanrechtblad bij Adee

Wij adviseren wekelijks tientallen klanten over de aankoop van hun keuken en hebben daardoor veel ervaring over aanrechtbladen in alle kleuren en materialen. In onze showroom vindt u ook tientallen keukenopstellingen waar u veel inspiratie op kunt doen over Terrazzo aanrechtbladen.

Daarnaast is het in ons Ergonomie Center de ideale hoogte en diepte van uw aanrechtblad te bepalen, zodat u zeker weet dat u jarenlang plezier hebt van uw aankoop. 
Kom gerust langs in onze showroom voor vrijblijvend advies!

Bekijk andere aanrechtbladen
Bepaal zelf de meest ergonomische verhouding in uw keuken dankzij ons hoog-laag systeem.

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,8
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Terrazzo aanrechtblad