Belgisch hardsteen aanrechtblad

Oriënteert u zich op een Belgisch hardsteen aanrechtblad, dan is uw oog gevallen op één van de bijzonderste natuurstenen aanrechtbladen die onze collectie rijk is. Belgisch hardsteen is een kalkzandsteen die ook wel Blauwsteen of Arduin wordt genoemd door de blauwgrijze kleur van de steen.

Belgisch hardsteen is een fossiel gesteente wat het tegelijkertijd ook zo aantrekkelijk maakt. Belgisch hardsteen komt vrijwel alleen maar voor in de Belgische Ardennen, vandaar ook de naam van dit schitterend materiaal. De mogelijkheden voor het gebruik van Belgisch hardsteen keukenblad zijn eindeloos: van dorpels, vensterbanken, tafels tot aan het aanrechtblad.

Belgisch hardsteen aanrechtblad
Moderne keuken

Voordelen Belgisch hardsteen aanrechtblad

Het Belgisch hardsteen aanrechtblad heeft een unieke uitstraling, dit is zeker één van de grote voordelen van dit prachtige natuurstenen materiaal. Een ander voordeel dat dit type hardstenen keukenblad heeft is de hittebestendigheid. Toch blijft er altijd een kleine kans bestaan op een thermoshock.

Een hete pan kan namelijk een 'schok' veroorzaken op het koele materiaal van het Belgisch hardsteen aanrechtblad, met een scheur of breuk als gevolg. Gebruikt u daarom altijd onderzetters, dan hebt u met dit risico niet meer te maken.

Nadelen Belgisch hardsteen aanrechtblad

Zo'n mooi blad als het Belgisch hardsteen aanrechtblad moet u beschermen tegen krassen en vlekken. Het materiaal is namelijk poreus, waardoor krassen en vlekken alle kansen krijgen. Houdt u van een aanrechtblad waaraan te zien is dat er in uw keuken geleefd wordt, dan zal een krasje hier en daar voor u geen bezwaar zijn. Wilt u geen krassen, dan dient u onderzetters en snijplanken te gebruiken.

Geef vlekken geen kans! Rode wijn, bijtende vloeistoffen, jus d'orange, hier is uw aanrechtblad beslist niet tegen bestand. Vlekken zoals olie of vet zijn minder schadelijk. Je ziet ze wel, maar wanneer u ze uitsmeert, dan voorziet u uw Belgisch hardstenen werkblad tegelijkertijd van een beschermende laag die uw blad alleen maar mooier maakt. 

Belgisch hardsteen aanrechtblad

Tijdloos en uitzonderlijk, Belgisch hardsteen aanrechtblad

Het uitzoeken van het perfecte aanrechtblad voor uw keuken blijft een kunst. Of u nu iets zoekt voor uw klassieke keuken, uw moderne keuken of andere stijl keuken, in onze collectie vindt u een brede sortering Belgisch hardsteen aanrechtbladen die u zeker tot inspiratie zullen dienen. Kiest u voor het Belgisch hardsteen aanrechtblad, dan kiest u voor tijdloos natuursteen met uitzonderlijk karakter.

Onderhoud Belgisch hardsteen aanrechtblad

In de dagelijkse praktijk is het Belgisch hardsteen aanrechtblad snel, eenvoudig en simpel te reinigen. Een vochtige doek met water volstaat. Dit schitterende natuurstenen materiaal heeft echter wel wat extra zorg nodig. Zo dient u het regelmatig met een onderhoudsmiddel te behandelen.

Daarnaast verdient het de voorkeur om uw Belgisch hardsteen aanrechtblad met regelmaat te impregneren. Of u kunt volstaan met één keer per jaar, of dat meerdere keren nodig zijn, is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Profiteer van de kennis en kunde van onze ervaren specialisten.

Keuken Veenendaal

Hardstenen aanrechtblad bij Adee Keukens

In onze showroom vindt u een uitgebreide collectie aanrechtbladen in alle kleuren en materialen. Zo kunt u eenvoudig alle soorten aanrechtbladen vergelijken en kijken wat past bij uw leefstijl en wensen.

Ook kunt u in ons Ergonomie Center de gewenste hoogte en diepte van uw aanrechtblad bepalen, tot op de millimeter nauwkeurig. Zo weet u zeker, gecombineerd met deskundig advies, dat u de beste keuze maakt voor de lange termijn.
Bezoek onze showroom gerust voor vrijblijvend advies.

Bekijk ook andere soorten aanrechtbladen
Bepaal zelf de meest ergonomische verhouding in uw keuken dankzij ons hoog-laag systeem.

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,8
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Belgisch hardsteen aanrechtblad